Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2012 07:36 - РАЗГРИМИРАНЕ (23) НА СПЕЦИАЛНАТА ТЕОРИЯ
Автор: alniko Категория: Технологии   
Прочетен: 2148 Коментари: 8 Гласове:
-1



Както е видно, протестният маратон по постановката "система K" се движи инерциално спрямо неподвижна система K със скорост v по осите Х" (с полагане b=(1-v2/c2)1/2)" извади наяве важни уточнения върху съпоставянето на релативните дължини L"/L, времена t"/t и маси m"/m. Процесът на анализи и корекции навлезе много по-дълбоко в същността на явленията от разработките на самите застъпници на релативизма. Това доведе до търсената възможност за систематизиране на резултатите в единни заключения. За максимална нагледност на последните, ще подредя един до друг добитите изрази за трите величини (в обобщен вид):

L"=L/b
;
t"=t/b ; m"=m/b
– за гледна точка K" (1Т) L=L".b ; t=t".b ; m=m".b – за гледна точка K (2)


Еднаквата форма на зависимости (1Т), от една страна, и на (2), от друга, предполага и логично единство на разсъжденията по тях. Т.е., ако при покой на системи K и K" е налице тъждеството K"=K (L"=L, t"=t, m"=m), то, при инерциално задвижване на K", мащаби метър K", секунда K" и килограм K" се променят едновременно, в една посока (смаляват се) и в еднаква степен – система K" се превръща в умалено копие на система K. Докато мащаби K си остават постоянни – липсва причина за тяхното изменяне. Сиреч, по причина движението, цялата физика на система K" се променя в пълен синхрон. Този феномен позволява следното общо представяне:


(параметри K)=b.(параметри K") и обратно (параметри K")=1/b.(параметри K)


Извод: Тъждествените при покой системи K и K", след инерциално задвижване на K" застават в отношение на абсолютно подобие, с коефициент на подобие b, чиято стойност се диктува от скоростта v – математически, физически и философски ясно, обосновано и доказуемо. Възможността за парадокси е изключена.


А ето същото подреждане за Теорията:


L"=L.b ; t"=t.b ; m"=m/b – за гледна точка K" (1Т)

L=L".b ; t=t".b ; m=m"/b – за гледна точка K (2Т)


Извод и релативно верую: Еднаквите при покой системи K и K" остават еднакви и след инерциалното задвижване на K" – дължината, времето и масата във всяка от тях реално се променят спрямо другата по един и същ начин. При това измененията са разнопосочни, поради което и разсъжденията бият разнобой – в двете едновременно метърът се скъсява, секундата се удължава, а килограмът нараства (очевидна ирационалност, с която физиката стартира модела си "мислене на немислимото").


От цялата тази гротеска заваляват умопомрачителни парадокси. А флагман в това отношение е абсурдното, бих казал, ненадминато по смахнатост, антиразум, вероломство заключение, че, при гранична скорост с, в станалата нула дължина, масата ще е безкрайно голяма. Който търпи да го правят на серсем, нека вярва!

_______________________________________________________________ Александър Николов © 2010-2012 Всички права запазени (COPYRIGHT © 2010-2012)



Гласувай:
0



1. penchoan - Не се занимавайте с ретроградни ...
03.11.2012 08:03
Не се занимавайте с ретроградни теории, които отдавна са отречени от науката. Теорията на относителността е един от бастионите на казионната наука, но никой сериозен учен не си губи времето с нея!
цитирай
2. alniko - Имате своето право на вяра и отда...
03.11.2012 17:52
Имате своето право на вяра и отдаденост...
цитирай
3. abstrakttsionist - Re : ainiko
04.11.2012 08:58
Здравейте , посещавам вашият блог защото съм противник на теорията на относителността , парадоксите и , са ми ясни. Имам въпрос към вас , вие как мислите , въобще движението което е относително и зависи от избора на отправна система , влиае ли на параметрите на L,t,m , дължина , време , маса ?
цитирай
4. penchoan - Масата представлява затворен във ...
05.11.2012 09:02
Масата представлява затворен във форма етер. Следователно при ускоряване на тази форма, тя може да увеличи или намали плътността си, но само в определени граници, които не се определят от преобразуванията на Лоренц. При образуване на капсула от стояща етерна вълна, при скорости равни на светлинна скорост, масата практически не се променя. При ускорително и закъснително движение телата се деформират надлъжно - това е известно дори при човека, който в легнало положение е с около 2 см по-дълъг от изправено положение.
цитирай
5. alniko - Нали това показвам! Образно каз...
05.11.2012 09:53
За abstrakttsionist. Нали това показвам! Образно казано, при два абсолютно еднакви (при покой) триъгълника K и K', ако K' се задвижи инерциално, то тези триъгълници от еднакви стават абсолютно подобни, по причина реалното едновременно и в еднаква степен смаляване на параметри K'. В основата на всичко е материята, респективно, масата. Дължината (пространството) и времеинтервала (времето) са атрибути на масата. Затова промени ли се тя, по същия начин се променят дължината и времето. Отново образен пример: Представете си летва с маса 1кг и дължина по абцисата 1м. Нека след задвижване по Х масата стане 1/2кг. Тогава дължината отива на 1/2м за същата плътност. Параметрите на летвата преди и след задвижването застават в отношение на абсолютно подобие.
цитирай
6. alniko - За penchoan. Това си остава Ваша ...
05.11.2012 10:11
За penchoan. Това си остава Ваша хвърчаща представа, докато не го обвържете математически и не го обосновете с познатите закони или пък, дай Боже всекиму!, не откриете нова закономерност, която да го подкрепи.
цитирай
7. abstrakttsionist - не схващам
05.11.2012 12:50
кое се променя масата или , плътността след ускоряване на системата ? ако е масата , къде тогава отива , или от къде идва маса ? масата е дефинирана като количество вещество в даден обем. Чиста енергия без материален носител не съществува , но въпросът е съществува ли материя лишена от маса ? това навярно е полевата материя която изпълва универсалното пространство и е наречена жаргонно етер. Но как вещественна маса се губи вследствие на движение което е относително , като тази загуба на маса трябва да се компенсира от преобразуването на вещество в поле. Това е възможно само при процеса анихилация.
цитирай
8. alniko - Питате ме неща, които подробно съм ...
06.11.2012 10:30
Питате ме неща, които подробно съм дал в няколко статии за масата (например 11, 12...и др.). Само трябва да ги прочетете.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alniko
Категория: Технологии
Прочетен: 263548
Постинги: 125
Коментари: 122
Гласове: 82
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031